fbpx

Lausunto lukiodiplomiselvityksestä

Lukiodiplomiselvitys 2020

Lausuntopyynnön diaarinumero: VN/2062/2020

Lausunto 26.2.2020

Luku 5: Lukiodiplominen tuominen osaksi ylioppilastutkintoa

Selvitys viittaa kaksoistutkinto-opiskelijoihin. Suomen konservatorioliitto ry. ehdottaa, että lukiodiplomin sisällön ja arvioinnin kehittämisessä tulisi huomioida kaksoistutkinto-opiskelijat. Ehdotamme, että esimerkiksi musiikkialan perustutkinnon kaksoistutkinto-opiskelijoilla olisi mahdollisuus saada ammatillisen koulutuksen tutkinnon osasta hyväksiluku lukiodiplomiksi ja sitä kautta ylioppilastutkinnon ns. viides aine.

Lisäksi konservatorioliitto ehdottaa selvitettäväksi, mitä kannustimia ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen rahoitusjärjestelmään voisi tehdä lukiodiplomin ja kaksoistutkinto-opintojen kehittämiseksi.

Suomen konservatorioliitto ry.

Lausuntopyyntö Lausuntopalvelussa