fbpx

Yrkesakademin i Österbotten / Branschen för musik

Bändi nauhoittaa studiossa

Yrkesakademin i Österbotten / Branschen för musik

Vid Yrkesakademin i Österbottens treåriga utbildningsprogram i musik har du som studerande möjlighet att i en modern och inspirerande arbetsmiljö utvecklas som musiker. 

Campus Allegro i Jakobstad

Utbildningen verkar i Campus Allegro som erbjuder dej både fina utrymmen men också möjligheten att knyta kontakter och samarbeta med studerande från andra utbildningar. 

Tack vare YA:s samarbete med Vasa Aftonläroverk kan du även välja att avlägga en så kallad kombiexamen.

I Musikhuset har YA:s studerande tillgång till modern teknik såväl i ensembleutrymmen som teorilabbet och studion. I studierna ligger fokus på huvudinstrumentet men du jobbar också med olika typer av projekt som t.ex. turnéer, konserter samt produktion av musik för olika medieformat.

YA:s studerande har tillgång till Schaumansalen både för undervisning och för konserter. Jakobstads Sinfonietta, som är utbildningsorkester för Musikhusets klassiska studerande, samt slagsverksorkestern Drumphonix håller också sina repetitioner i Schaumansalen.

Rytmmusik, klassisk musik eller musikaliskt skapande

Nytt från och med hösten 2017 är att YA som komplement till profileringsalternativen i rytm- och klassisk musik erbjuder en ny profilering i musikaliskt skapande, musikkreatör.

Denna profilering är för dig som i din framtida yrkesroll som musiker vill jobba med att skapa ny musik, exempelvis som låtskrivare, musikproducent, arrangör eller kompositör, t.ex. för film, spel eller teater.

Inom den nya profilering utexamineras man (precis som i profileringarna i rytm- och klassisk musik) fortsättningsvis till Musiker men större fokus läggs på skapande processer.

Läs mer on grundexamen i musik. YA erbjuder också yrkesexamen inom två kompetensområden: musikproduktion och låtskrivning.

Oppilaitoksen verkkosivu ➤