fbpx

Oulun konservatorio

Oulu on vahva kulttuuri- ja koulutuskaupunki.

Ammatilliset opinnot Oulussa

Oulun konservatoriossa opiskelee musiikkia vuosittain noin 50 ammatillisen toisen asteen opiskelijaa ja se on Suomen ainoa konservatorio, jossa annetaan klassisen ja rytmimusiikin lisäksi myös kirkkomusiikin ammatillista koulutusta. 

Toisen asteen opinnot Oulun konservatoriossa on väylä opiskelijoille, jotka harkitsevat musiikkia ammattina ja haluavat keskittyä rauhassa musiikillisten taitojensa kehittämiseen.

Polku elämänmittaiseen harrastukseen

Ammatillisen koulutuksen lisäksi Oulun konservatoriossa opiskelee musiikkia yli 1000 lasta, nuorta ja aikuista taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaan. Olemme tarjonneet lukuisille musiikkialan ammattilaisille laadukkaan musiikillisen peruskoulutuksen ja tuhansille innokkaille harrastajille polun elämänmittaiseen harrastukseen.

Yhteistyötä, oppilaskonsertteja ja festivaaleja

Oulun konservatorio järjestää opetustoiminnan ohella vuosittain satoja oppilaskonsertteja ja mm. opettajien perinteisen Tulindberg-viikon. Ammattiopiskelijat järjestävät vuosittain oman KonFest -konserttiviikon. Teemme yhteistyötä myös muiden alueen kulttuuri- ja koulutusorganisaatioiden kuten Oulun taidekoulun, Oulu Sinfonian, Oulun ammattikorkeakoulun, Oulun seurakuntien, Madetojan musiikkilukion, Limingan seudun musiikkiopiston, Oulu-opiston ja Oulun teatterin kanssa. Festivaaliyhteistyötahoja ovat muun muassa Korundijazz, Ylläs JazzBlues, Oulun Musiikkijuhlat ja Oulunsalo Soi.

Oppilaitoksen verkkosivu ➤