fbpx

Koronavirus ja opetustoimi: Päivitetyt viranomaisohjeistukset

Koronavirus

Koronavirus ja opetustoimi: Päivitetyt viranomaisohjeistukset

Koronavirustilanne on vaikeutunut omikron-muunnoksen leviämisen myötä ja viranomaisohjeistuksia on päivitetty vuoden vaihteen jälkeen. Oheen on koottu päivitettyjä ohjeistuksia sekä viimeaikaisimpia aiheeseen liittyviä uutisia.

Konservatorioliitto ei erikseen ohjeista tai tee suosituksia koronavirukseen liittyen. Seuraavathan aktiivisesti ohjeistyksia, sillä muutokset ja päivityksen niissä ovat mahdollisia. 

Opetushallitus

Opetushallituksen päivitetyt tukimateriaalit löytyvät Opetustoimi ja koronavirus -sivulta.

Ammatillista koulutusta koskevat erityisesti kohdat

Materiaalit tukevat opetuksen ja koulutuksen järjestäjiä sekä lähiopetuksen turvallisessa järjestämisessä että poikkeuksellisissa opetusjärjestelyissä. 

Varautumista kasvatuksen ja koulutuksen turvaamiseksi jatkettava

Kansallista etäopetussuositusta perusopetukseen ja toisen asteen koulutukseen ei ole, ja päätökset etäopetuksesta tehdään paikallisesti tarpeen vaatiessa.

Korkeakoulujen, vapaan sivistystyön, aikuisten perusopetuksen ja aikuisten taiteen perusopetuksessa etäopetussuositus on voimassa 31.1.2022 asti. Suositus ei kuitenkaan koske välttämätöntä lähiopetusta. 

Sosiaali- ja terveysministeriön johdolla valmistellaan kansallisia linjauksia kotitestauksen mahdollisesta käyttöönotosta perusopetuksen ja toisen asteen ikäluokille. 

Lue lisää:Varautumista kasvatuksen ja koulutuksen turvaamiseksi jatkettava OPH 12.1.2022

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusliitto on koonnut sivuilleen kokonaisuuden taiteen perusopetuksen viranomaissuosituksista.

Muita tukimateriaaleja

Viranomaisten tukimateriaaleja on saatavilla lisäksi muun muassa seuraavilta sivuilta: