fbpx

Musiikin ja tanssin ammatillinen koulutus vahvistaa seudun elinvoimaa -esite

Musiikin ja tanssin ammatillinen koulutus vahvistaa seudun elinvoimaa -esite

Suomen konservatorioliiton esitteessä tutustutaan musiikin ja tanssin ammatillisen koulutuksen moninaiseen kenttään ja oppilaitosten toiminnan vaikutuksiin alueidensa hyvinvoinnin kehittäjinä.

Musiikkialan ammatillinen koulutusverkosto tarjoaa monipuolisia suuntautumisvaihtoehtoja kattavasti koko Suomessa. Musiikkialalta valmistutaan muusikoksi, musiikkiteknologiksi tai pianonvirittäjäksi ja tanssin alalta tanssijaksi.

Koulutuksen järjestäjien toiminta luo seuduille vireää kulttuuritoimintaa, joka osaltaan lisää alueen houkuttelevuutta asuinpaikkana. Konservatoriot ovat usein alueellisia kulttuurikeskuksia, jotka tuottavat tapahtumia, toimivat alustana yhteistyöprojekteille sekä vuokraavat tiloja muille toimijoille.

Oppilaitokset tekevät lisäksi vilkasta yhteistyötä alueiden elinkeinoelämän kanssa. Konservatorioiden opettajat ovat usein myös esiintyviä taiteilijoita, jotka rikastuttavat alueen kulttuuritarjontaa osaamisellaan.

Tutustu esitteeseen:

Lisää materiaaleja löytyy liiton kuntavaalisivulta:

konservatorioliitto.fi/kuntavaalit