Tampereen konservatorion rakennuksen julkisivu

Tampereen konservatorio

Tampereen konservatorio elää vahvasti nykyhetkessä. Musiikin ja tanssin korkeatasoista opetusta järjestetään varhaiskasvatuksesta ammatilliseen koulutukseen. Kotikaupunki Tampere näyttäytyy konservatoriolaisille elinvoimaisena ja koko ajan uutta luovana ympäristönä, jossa riittää oman alan virikkeitä ja yhteistyömahdollisuuksia.

Klassisen musiikin koulutus keskiössä

Musiikin osaamisalalla keskitytään klassisen musiikin koulutukseen. Vahva perusta yhteismusisoinnille luodaan musiikkiopiston kaikki tasot kattavalla jousi- ja puhallinorkesteriopetuksella. Erityinen yhteistyö Tampere Filharmonian kanssa tunnetaan Orkesteriakatemiana. 

Sinfoniaorkesteri lavalla
Kuva: Tarja Reijonen

Sähkömusiikin laboratorio teknologien käytössä

Musiikkiteknologiaan painottuvissa opinnoissa opiskelijoilla on käytettävissään studion lisäksi myös sähkömusiikin laboratorio monipuolisine laitteistoineen. Sähkökitaran ja sähköbasson opetus toteutetaan soittimille ominaisilla ohjelmistoilla.

Tanssin ammatillinen koulutus

Tanssin ammatillinen peruskoulutus antaa laaja-alaiset perusvalmiudet tanssialan eri työtehtäviin ja yleisen korkeakoulukelpoisuuden. Kaikille yhteisiä opintoja ovat mm. showtanssin, nykytanssin ja baletin tekniikat sekä tanssivalmennus. Opiskelija voi opintojensa valinnaisuudella vaikuttaa omaan erikoistumiseensa.

Ammatilliseen koulutukseen voi yhdistää myös lukion suorittamisen. Lukio-opinnot suoritetaan maineikkaassa Tampereen yhteiskoulun lukiossa. 

Oppilaitoksen verkkosivu ➤