fbpx

Helsingin Konservatorio

Helsingin Konservatorio on vuonna 1922 perustettu ”Rohkeasti klassinen” musiikkioppilaitos, jossa annetaan musiikkialan ammatillista koulutusta ja musiikin taiteen perusopetusta (laaja oppimäärä). Konservatoriossa toimii myös Avoin konservatorio, jossa opetusta tarjotaan aikuisille musiikinharrastajille taitotasoon katsomatta.

Konservatorion noin 1000 oppilasta ja opiskelijaa sekä lähes 100 opettajaa keskittyvät intohimoisesti klassisen musiikin tavoitteelliseen ja pitkäjänteiseen opiskeluun ja opettamiseen. Konservatorion opiskelijat pitävät oppilaitoksen erityisinä vahvuuksina korkeatasoista opetusta, ooppera-, lied- ja orkesteritoimintaa sekä hyvää opiskeluilmapiiriä ja yhteishenkeä.

Koulutus musiikin tai pianonvirityksen osaamisalalla

Ammatillisessa koulutuksessa voi suorittaa musiikkialan perustutkinnon (180 osp) joko musiikin tai pianonvirityksen osaamisalalla. Koulutuksessa panostetaan riittävään ja korkeatasoiseen oppimisen ohjaukseen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma.

Opintojen aikana muusikoksi opiskelevien on mahdollista osallistua työssäoppimisjaksoille mm. ammattiorkestereissa. Pianonvirittäjäksi opiskelevat kehittävät osaamistaan mm. pianoliikkeissä sekä musiikkioppilaitoksissa. Helsingin Konservatoriossa on pitkät kansainvälisen toiminnan perinteet. Opiskelijat voivat suorittaa osan opinnoistaan myös Erasmus+ -liikkuvuusjaksojen aikana.

Vireä musiikkikeskus

Helsingin Konservatorio on myös vireä musiikkikeskus. Konservatorion konserttisalissa esiintyvät niin ammatti- kuin harrastajaorkesterit ja kuorot sekä koti- ja ulkomaiset taiteilijat. Konserttisali on myös monien merkittävien musiikkitapahtumien näyttämö. Konservatoriotalossa toimii vuokralaisena Kaartin soittokunta.

Kuvat: Heikki Tuuli

Oppilaitoksen verkkosivu ➤