fbpx

Floor is Ours -hanke: Esittävien taiteiden alalla halutaan tunnistaa ja ratkaista työn epäkohtia

Floor is Ours -hanke: Esittävien taiteiden alalla halutaan tunnistaa ja ratkaista työn epäkohtia

Esittävien taiteiden alalla on totuttu sietämään työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin epäkohtia. Nyt siihen halutaan muutos. Puuttumista edellyttävät tilanteet ja hyvinvointia rapauttavat työskentelyolosuhteet on tunnistettava ja tunnustettava. Puuttumisen ja välittämisen vahvistamiseksi tarvitaan muutoksia toimialan kulttuurissa, vuorovaikutuksessa ja rakenteissa.

Esittävien taiteiden laaja toimijaverkosto on tunnistanut tarpeen puuttua alalla esiintyviin epäkohtiin. Verkoston ja Työterveyslaitoksen Floor is Ours! Puuttumisen kulttuurin vahvistaminen esittävien taiteiden työyhteisöissä -tutkimus selvitti, mikä esittävien taiteiden aloilla estää ja toisaalta edistää epäkohtiin puuttumista.

Tutkimuksessa tuli esiin, että epäkohdat koskettavat kaikkia esittävien alalla toimivia ja ne liittyvät työyhteisön toimintaan ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen, töiden organisointiin ja resursointiin sekä johtamisen, johtamisrakenteiden ja vastuiden epäselvyyksiin.

Suomen konservatorioliitto oli mukana yhtenä kumppanina hankkeen toimijaverkostossa. Floor is Ours! -jatkohanke on ollut käynnissä vuosina 2021-2023.

Lue lisää tutkimuksesta

Lisätiedot
  • Vanhempi asiantuntija Susanna Visuri, Työterveyslaitos, susanna.visuri@ttl.fi, p. 046 851 5912
  • Erityisasiantuntija Heli Ansio, Työterveyslaitos, heli.ansio@ttl.fi, p. 050 468 7335
  • Tutkija Inka Koskela Työterveyslaitos, inka.koskela@ttl.fi, p. 043 824 5927

Kuva: Työterveyslaitos